Alles over een uitvaart in Eindhoven

Uitvaartvervoer in Eindhoven

Het vervoer van de overledene en de rouwstoet bestaat al lang niet meer alleen uit de standaard zwarte, witte of grijze rouwauto met dito volgauto’s. Tegenwoordig kunnen mensen kiezen uit tientallen soorten vervoersmiddelen. Dat kan van de standaard rouwauto tot een rouwkoe. Om te laten zien dat de keuze heel uitgebreid is staan op deze pagina films van verschillende soorten uitvaartmobiliteit. Uw uitvaartondernemer kan deze vervoersmiddelen inhuren.

Rouwkoe

Leentje de rouwkoe brengt overledenen in een zeer rustig tempo naar de laatste rustplaats. In deze film is Leentje te zien vanaf 3.33 min.

Uitvaartbus

In een uitvaartbus is ruimte voor meerdere nabestaanden om de laatste rit samen met de overledene te maken. De uitvaartbus is voorzien van diverse faciliteiten die het mogelijk maken om in de open lucht een plechtigheid te houden. In de bus is ruimte om de kist te plaatsen. Sommige bussen beschikken over een speciale lift om de kist aan boord te krijgen, anderen hebben een verlaagde ingang waar de kist naar binnen kan.

Loopkoets

De loopkoets kan door familieleden worden voortgeduwd. Aan de zijkanten is ruimte voor bloemen, maar er kunnen eventueel ook kinderen plaatsnemen die niet zo ver kunnen lopen. De loopkoets is vooral geschikt om kleine afstanden te lopen.

Roze rouwauto

De roze rouwauto wordt vaak ingezet voor de uitvaart van kleine meisjes. De roze kleur maakt de auto voor kinderen minder beladen dan een zwarte rouwauto. De roze rouwauto is te zien vanaf 3.30 minuut.

Motor of trike

Deze speciale uitvaartaanhanger kan achter een motor of trike worden geplaatst. Het is een hele bijzondere manier van rouwvervoer.

Uitvaart Harley Davidson

Liefhebbers van Harley Davidson kunnen voor de uitvaart gebruik maken van deze speciale uitvaart Harley Davidson met zijspan van Hesselmans International.

Rouwfiets

Wat is er Nederlandser dan de fiets? Waarom zou die fietst dan ook niet gebruikt kunnen worden tijdens de laatste rit? De rouwfiets wordt veel gebruikt door fietsers die op een passende manier afscheid willen nemen van hun overleden dierbare.

Overlijden in regio Eindhoven melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206