Alles over een uitvaart in Eindhoven

Kosten uitvaart Eindhoven

Een uitvaart is over het algemeen best een dure aangelegenheid. De gemiddelde uitvaart kost toch al gauw enkele duizenden euro’s. Hoe meer wensen hoe duurder de uitvaart wordt. Uitvaartondernemers mogen helemaal zelf weten welke tarieven ze in rekening brengen en dat is in sommige gevallen dan ook goed zichtbaar op de factuur. Het is dus zeer verstandig om bij het samenstellen van de uitvaart rekening te houden met de kosten.

De kosten van een uitvaart bestaan uit de kosten die worden gemaakt vanaf het moment van overlijden tot de dag van de uitvaart, de uitvaart zelf en de kosten die worden gemaakt na de uitvaart. Voor de uitvaart moet u denken aan kosten voor het verzorgen van de overledene, de kist, de opbaring, de rouwkaarten en de basiskosten van de uitvaartondernemer. Tijdens de uitvaart gaat het om de kosten van het vervoer, de begraafplaats, het crematorium, de aula, de condoleance etc. Na de uitvaart gaat het om kosten voor het graf, de asbestemming, bedankkaarten etc.

Op het gebied van de uitvaart valt heel wat te kiezen in Nederland en vrijwel alles is daarbij mogelijk. Omdat (bijna alles) geld kost is het toch belangrijk om te werken met een begroting. Als de familie weet welk bedrag men kan besteden dan kan men daar naar handelen. Vraag daarom altijd eerst een kostenoverzicht voordat het opdrachtformulier van de uitvaartondernemer wordt getekend.

Goedkope uitvaart

Er zijn verschillende uitvaartondernemers in Eindhoven die uitvaarten aanbieden voor mensen met een krap budget. Ze profileren zich vaak met termen als ‘budget uitvaart’. Het gaat vaak om pakketten die tegen een scherp tarief worden aangeboden. Het is belangrijk om van te voren goed te lezen uit welke diensten en producten een pakket bestaat. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een pakket bestaat uit het ophalen van de overledene, het verzorgen en in de kist leggen van de overledene, het bewaren van de overledene tot de dag van de uitvaart, het overbrengen naar het crematorium, de crematie en het verstrooien van de as. In dat pakket zit dus geen ruimte voor een opbaring, een plechtigheid of condoleance.

Er zijn ook andere manieren om de kosten laag te houden. Zo is het mogelijk om sommige dingen zelf te regelen. Denk bijvoorbeeld aan de condoleance na de uitvaart. Wanneer mensen weinig te besteden hebben kunnen ze er ook voor kiezen om in eigen huis een condoleance te houden. In dat geval is er geen huur voor een koffiekamer en het eten en drinken kan men zelf kopen in de supermarkt. Er zitten overigens wel wat nadelen aan deze optie. Want bij de meeste mensen overheerst het verdriet rond een sterfgeval. Als men dan zelf een condoleance moet gaan organiseren dan moet men ineens heel veel dingen gaan regelen. Het kan daarom verstandig zijn om in overleg met de uitvaartondernemer te kijken wat er allemaal mogelijk is. De meeste uitvaartondernemers kunnen ook voor mensen met weinig geld een heel goed afscheid organiseren.

Vergelijk uitvaartondernemers uit Eindhoven

Op Uitvaartmarkt.nl is het mogelijk om de meest relevante uitvaartondernemers uit Eindhoven en omgeving met elkaar te vergelijken. Aan de hand van een wensenformulier dat op de site ingevuld kan worden ontvangt de aanvrager verschillende offertes van uitvaartondernemers uit Eindhoven.

Uitvaartmarkt.nl maakt het mogelijk om te vergelijken op prijs (en dat kan soms vele honderden euro’s verschil maken!) maar ook op kwaliteit en persoonlijkheid. Zo hebben verschillende uitvaartondernemers een bedrijfsfilm staan op Uitvaartmarkt. Dat maakt het voor families mogelijk om vooraf te zien met wie ze te maken hebben. Zo weten ze zeker dat de uitvaartondernemer die ze kiezen ook echt bij hen past. Het komt maar al te vaak voor dat mensen blind kiezen voor een uitvaartondernemer die achteraf helemaal niet bij de familie blijkt te passen. Een vergelijking op Uitvaartmarkt voorkomt dat soort nare ervaringen.

Nabestaanden hoeven niet bang te zijn dat ze na een sterfgeval direct moeten kiezen voor een bepaalde uitvaartondernemer. Er is geen enkele noodzaak om een overledene binnen een uur te verzorgen oid. Neem daarom rustig de tijd om een uitvaartondernemer te kiezen want een uitvaart kan je nooit meer over doen. Het gebruik van Uitvaartmarkt is geheel gratis voor zowel de consument als de uitvaartondernemer.

Het is ook mogelijk om uitvaartondernemers met elkaar te vergelijken op www.uitvaartoffertes.nl.

Uitvaartkosten

Wilt u weten wat de uitvaart van uw wensen zal gaan kosten? Op Uitvaart.nl staat een uitvaart kostencalculator. Daar kan men invullen hoe de uitvaart er uit moet zien en dan staat onderin direct wat de uitvaart kosten zijn. Het gaat om de gemiddelde kosten die worden toegepast door uitvaartondernemers uit heel Nederland. De uitvaart kostencalculator kan geen grafrechten aangeven. Dat komt omdat deze heel sterk verschillen (tot wel duizenden euro’s!) per begraafplaats. Op de website van de meeste begraafplaatsen staat wat de grafkosten van de betreffende begraafplaats zijn.